Languages

Viktorija Masi

Jedna od vodećih irskih mecosoprana, Viktorija Masi poseduje eklektičan vokalni repertoar koji obuhvata žanrove kao što je opera, oratorijum, umetničku pesmu i muzičko pozorište.

 

Trenutni i nedavni angažmani uključuju ulogu Treće dame u Mocartovoj Čarobnoj fruli u Ruenskoj operi, u Hendlovom Mesiji u Ovijedu pod dirigentskom palicom Karlosa Mene i sa Asturijskim simfonijskim orkestrom, koncertu Mendelsonove muzike i učešće na otvaranju sezone koncerata Teatra La Feniće u Veneciji kao solista u Betovenovoj Fantaziji za klavir, hor i orkestar, njen debi nastup u Mađo Muzikale u Firenci na svetskoj premijeri Osnovni zakoni ljudske gluposti Vitorija Montaltija, kao i u Mesiji na festivalu u Raveni.

 

U svojoj bogatoj karijeri nastupala je u Malerovim Pesmama umrloj deci sa Šćećinskom filharmonijom, Pesmi o Zemlji u Lisabonu, Pesmama umrloj deci i Elgarovim Slikama mora u Meksiko Sitiju, pod dirigentskom palicom Jana Latam-Koniga emitovanim na nacionalnoj televiziji, Bahovoj Misi u ha-molu u Nacionalnoj koncertnoj dvorani u Dablinu, na resitalu u dablinskom Frimejsons Holu sa irskom umetnicom Majelom Kula (sopran), svetskoj premijeri Graunove Smrti Isusa u Dablinu, kao i resitalima u Limeriku i Mejnutu.

 

Viktorija Masi je takođe nastupala i u operskim kućama i na festivalima kao što su Operski festival u Maćerati, Teatro La Feniće, Kraljevska opera Kovent Garden u Londonu, Opera Irske, Operski festival u Klosternojburgu, Letnji festival u Kimgauu i Kulturni festival Belem u Lisabonu.

 

Rođena u Dablinu, Viktorija Masi je studirala na Mocarteumu u Salcburgu i diplomirala je sa počastima na Master programu izvođenja na DIT Konzervatorijumu za muziku i pozorišnu umetnost.

 

Njen glas se može čuti na brojnim snimcima izdavačke kuće RTE lirik. Kao iskusan izvođač, Masi je veoma tražena i zbog svojih pedagoških veština.