Languages

Викторија Маси

Једна од водећих ирских мецосопрана, Викторија Маси поседује еклектичан вокални репертоар који обухвата жанрове као што је опера, ораторијум, соло песму и музичко позориште.

 

Тренутни и недавни ангажмани укључују улогу Треће даме у Моцартовој Чаробној фрули у Руанској опери, у Хендловом Месији у Овиједу под диригентском палицом Карлоса Мене и са Астуријским симфонијским оркестром, концерту Менделсонове музике и учешће на отварању сезоне концерата Театра Ла Фениће у Венецији као солиста у Бетовеновој Фантазији за клавир, хор и оркестар, њен деби наступ у Мађо Музикале у Фиренци на светској премијери Основни закони људске глупости Виторија Монталтија, као и у Месији на фестивалу у Равени.

 

У својој богатој каријери наступала је у Малеровим Песмама умрлој деци са Шћећинском филхармонијом, Песми о Земљи у Лисабону, Песмама умрлој деци и Елгаровим Сликама мора у Мексико Ситију, под диригентском палицом Јана Латам-Конига емитованим на националној телевизији, Баховој Миси у ха-молу у Националној концертној дворани у Даблину, на реситалу у даблинском Фримејсонс Холу са ирском уметницом Мајелом Кула (сопран), светској премијери Граунове Смрти Исуса у Даблину, као и реситалима у Лимерику и Мејнуту.

 

Викторија Маси је такође наступала и у оперским кућама и на фестивалима као што су Оперски фестивал у Маћерати, Театро Ла Фениће, Краљевска опера Ковент Гарден у Лондону, Опера Ирске, Оперски фестивал у Клостернојбургу, Летњи фестивал у Кимгауу и Културни фестивал Белем у Лисабону.

 

Рођена у Даблину, Викторија Маси је студирала на Моцартеуму у Салцбургу и дипломирала је са почастима на Мастер програму извођења на ДИТ Конзерваторијуму за музику и позоришну уметност.

 

Њен глас се може чути на бројним снимцима издавачке куће РТЕ лирик. Као искусан извођач, Маси је веома тражена и због својих педагошких вештина.