Languages

Tomas Paul

Austrijski tenor Tomas Paul započeo je muzičko obrazovanje u Horu dečaka Sv. Florijana. Školovanje je nastavio na Konzervatorijumu “Brukner” u Lincu, na Univerzitetu za muziku u Beču i na Univerzitetu “Mocarteum” u Salcburgu. Od 2008. do 2012. Tomas Paul bio je član ansambla Tirolske opera, gde je ostvario uloge Froha i Mima (Rajnsko zlato), Fentona (Falstaf), Adama (Prodavac ptica), Tamina (Čarobna frula) i Marijusa (Les Miserables).

 

Potom je bio angažovan u Narodnoj opera u Beču od 2012–2015, gde je nastupao u ulogama Alfreda (Slepi miš), Barona Krontala (Der Wildschütz), Žakina (Fidelio), Hansa (Prodana nevesta) i Alfreda (Travijata).

 

Tomas Paul je takođe održao veliki broj koncerata u dvoranama kao što su Muzikferajn u Beču i Bruknerhauz u Lincu. Od 2015. do 2017. bio je član ansambla Teatra u Erfurtu, gde je nastupao kao Sou-Čong (Zemlјa smeška), Don Hoze (Karmen), Vojvoda od Mantove (Rigoleto) i Pinkerton (Madam Baterflaj). Nastupao je sa uspehom i na Festivalu DomStufen u Erfurtu, 2016 kao Kavaradosi (Toska) i 2017. kao Manriko (Trubadur). U sezoni 2017/18. debitovao je u Teatru u Dortmundu, u ulogama Matea (Arabela), Lenskog (Evgenije Onjegin) i Ismaila (Nabuko).