Languages

Томас Паул

Аустријски тенор Томас Паул започео је музичко образовање у Хору дечака Св. Флоријана. Школовање је наставио на Конзерваторијуму “Брукнер” у Линцу, на Универзитету за музику у Бечу и на Универзитету “Моцартеум” у Салцбургу. Од 2008. до 2012. Томас Паул био је члан ансамбла Тиролске опера, где је остварио улоге Фроха и Мима (Рајнско злато), Фентона (Фалстаф), Адама (Продавац птица), Тамина (Чаробна фрула) и Маријуса (Лес Мисераблес).

 

Потом је био ангажован у Народној опера у Бечу од 2012–2015, где је наступао у улогама Алфреда (Слепи миш), Барона Кронтала (Дер Wилдсцхüтз), Жакина (Фиделио), Ханса (Продана невеста) и Алфреда (Травијата).

 

Томас Паул је такође одржао велики број концерата у дворанама као што су Музикферајн у Бечу и Брукнерхауз у Линцу. Од 2015. до 2017. био је члан ансамбла Театра у Ерфурту, где је наступао као Соу-Чонг (Земља смешка), Дон Хозе (Кармен), Војвода од Мантове (Риголето) и Пинкертон (Мадам Батерфлај). Наступао је са успехом и на Фестивалу ДомСтуфен у Ерфурту, 2016 као Каварадоси (Тоска) и 2017. као Манрико (Трубадур). У сезони 2017/18. дебитовао је у Театру у Дортмунду, у улогама Матеа (Арабела), Ленског (Евгеније Оњегин) и Исмаила (Набуко).