Languages

Sergej Krilov

Blistavo muziciranje, intenzivna lirika i očaravajuća lepota tona osobine su koje su Sergeju Krilovu osigurale mesto među najpoznatijim izvođačima današnjice.

 

Redovan je gost u nekoliko velikih muzičkih kuća i vodećih svetskih orkestara. Pojavio se, između ostalog, sa Ruskim nacionalnim simfonijskim orkestrom,  Filharmonijom Milanske skale, Akademijom Santa Ćećilija, Filharmonijom Francuske Radiotelevizije,  Nemačkim simfonijskim orkestrom iz Berlina  i Budimpeštanskim festivalskim orkestrom.

 

Sarađivao je sa mnogim vodećim dirigentiuma, od Mihaila Pletnjova, Dmitrija Kitajenka, Marin Alsop, Fabija Luizija, Vasilija Petrenka,  Valerija Gergijeva, do Andreja Borejka, Vladimira Jurovskog, Roberta Abada, Jurija Temirkanova, Dmitrija Lisa, Jurija Bašmeta i Mihala Nesteroviča.

 

Kao muzički direktor Litvanskog kamernog orkestra od 2008. godine, Sergej Krilov rado preuzima dvostruku ulogu soliste i dirigenta u širokom repertoaru od baroka do savremene muzike.

 

Predstojeći angažmani Sergeja Krilova u sezoni 2019/20. uključuju nastupe sa Londonskom filharmonijom, Kraljevskom filharmonijom,  Drezdenskom filharmonijom, Moskovskom filharmonijom i Filharmonijom iz Sankt Peterburga, Orkestrom del Mađo Muzikale Fjorentino,  filharmonijom iz Strazbura i Kraljevskom filharmonijom iz Liverpula.

 

Rođen u porodici muzičara u Moskvi 1970. godine, Sergej Krilov je počeo da studira violinu u petoj godini, a završio je školovanje u Moskovskoj centralnoj muzičkoj školi. Njegova diskografija uključuje snimke za kompanije EMI i Melodija, dva izdanja za produkcijsku kuću Deutsche Grammophon, Koncert za violinu Ecija Bosa u izdanju SONY Classical i Koncert za violinu Metamorfoze Kšištofa Pendereckog.