Languages

Сергеј Крилов

Блиставо музицирање, интензивна лирика и очаравајућа лепота тона особине су које су Сергеју Крилову осигурале место међу најпознатијим извођачима данашњице.

 

Редован је гост у неколико великих музичких кућа и водеćих светских оркестара. Појавио се, између осталог, са Руским националним симфонијским оркестром,  Филхармонијом Миланске скале, Академијом Санта Ћећилија, Филхармонијом Француске Радиотелевизије,  Немачким симфонијским оркестром из Берлина  и Будимпештанским фестивалским оркестром.

 

Сарађивао је са многим водећим диригентиума, од Михаила Плетњова, Дмитрија Китајенка, Марин Алсоп, Фабија Луизија, Василија Петренка,  Валерија Гергијева, до Андреја Борејка, Владимира Јуровског, Роберта Абада, Јурија Темирканова, Дмитрија Лиса, Јурија Башмета и Михала Нестеровича.

 

Као музички директор Литванског камерног оркестра од 2008. године, Сергеј Крилов радо преузима двоструку улогу солисте и диригента у широком репертоару од барока до савремене музике.

 

Предстојећи ангажмани Сергеја Крилова у сезони 2019/20. укључују наступе са Лондонском филхармонијом, Краљевском филхармонијом,  Дрезденском филхармонијом, Московском филхармонијом и Филхармонијом из Санкт Петербурга, Оркестром дел Мађо Музикале Фјорентино,  филхармонијом из Стразбура и Краљевском филхармонијом из Ливерпула.

 

Рођен у породици музичара у Москви 1970. године, Сергеј Крилов је почео да студира виолину у петој години, а завршио је школовање у Московској централној музичкој школи. Његова дискографија укључује снимке за компаније ЕМИ и Мелодија, два издања за продукцијску кућу Дојче грамофон, Концерт за виолину Еција Боса у издању СОНИ класикал и Концерт за виолину Метаморфозе Кшиштофа Пендерецког.