Languages

Сергеј Крилов

Живахно музицирање, интензивна лирика и очаравајућа лепота тона особине су које су Сергеју Крилову осигурале место међу најпознатијим извођачима данашњице. Овај виолиниста, рођен у Русији, усмерава своју виртуозност ка откривању изражајних дубина у делима која чине његов веома широк репертоар.

 

У скорашњим сезонама, Сергеј Крилов је постао редован гост у неколико великих институција и сарађивао је са многим водећим светским оркестрима. Појавио се, између осталог, са Државном капелом из Дрездена, Филхармонијом Француске Радиотелевизије, Немачким симфонијским оркестром из Берлина, Филхармонијом Миланске скале, Академијом Санта Ћећилија, Лондонском филхармонијом, Оркестром Хесенске радиотелевизије из Франкфурта, Санктпетербуршком филхармонијом, Краљевском филхармонијом, Филхармонијом из Копенхагена, Руским националним симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром Јапанске радиотелевизије из Токија, Симфонијским оркестром из Атланте, Енглеским камерним оркестром и Будимпештанским фестивалским оркестром.

 

Међу најзначајнијим уметницима са којима је сарађивао, пријатељство са Мстиславом Ростроповичем представља веома значајан моменат у уметничком животу Сергеја Крилова. Наступао је са бројним диригентима, од Дмитрија Китајенка, Михајла Плетњова, Валерија Гергијева, Андреја Борејка, Василија Петренка и Владимира Јуровског, до Фабија Луизија, Роберта Абада, Јурија Темирканова, Владимира Ашкеназија, Дмитрија Лиса, Јурија Башмета и Михава Нестеровича.

 

Значајни наступи Сергеја Крилова у сезони 2017/18. укључивали су Виолински концерт П. И. Чајковског са Лондонском филхармонијом и Василијем Петренком, Други виолински концерт Сергеја Прокофјева са Концертхаус оркестром из Берлина и Дмитријем Китајенком, као и наступи са Руским националним оркестром, Симфонијским оркестром из Прага, Филхармонијом из Копенхагена, Оркестром РАИ из Торина и оркестром театра Сан Карло у Напуљу.

 

Као музички директор Литванског камерног оркестра од 2008. године, Сергеј Крилов радо преузима двоструку улогу солисте и диригента у широком репертоару од барока до савремене музике. Ускоро креће на европску турнеју са Литванским камерним оркестром, а касније ове сезоне планира турнеју са Јуријем Башметом и Московским солистима и Јуријем Симоновим и Московском филхармонијом.

 

Сергеј Крилов посвећује велики део свог времена камерној музици, са пијанистима Денисом Мацујевим, Николајем Луганским, Итамаром Голаном, Михаилом Лифитсом, Бруном Канином и Борисом Березовским, а у већим камерним ансамблима са уметницима као што су Елена Башкирова, Јуриј Башмет, Максим Рисанов и Александар Књазев.