Languages

Sedrik Tibergen

Sedrik Tibergen je francuski pijanista sa zavidnom međunarodnom karijerom. Posebno je pohvaljen zbog njegove svestranosti, što pokazuje njegov široki repertoar, zanimljiv program, otvorenost za istraživanje inovativnih formata koncerata i njegova dinamična partnerstva u kamernoj muzici.

 

Koncertni nastupi u sezoni 2021/22 uključuju ponovne koncerte sa Nemačkim simfonijskim orkestrom iz Berlina, Nacionalnim orkestrom Francuske, Le Sjekl, La Mone i Singapurski simfonijski orkestar. Njegovi resitalni nastupi sa Alinom Ibragimovom uključuju Vigmor hol u Londonu i Bulez salu u Berlinu. U Vigmor holu će se vratiti sa Dorskim kvartetom, u kamernom projektu koji će biti predstavljen i u Beču i Hamburgu. Sedrik će takođe nastupati sa Antoanom Tamestitom širom Evrope, nakon nedavnog objavljivanja njihovog Bramsovog albuma za Harmonia Mundi. Nedavni muzički pozorišni projekti uključuju premijeru Magične zemlje gde je sarađivao sa sopranom Džulijom Bulok.

 

Nedavni debi uključuju nastupe sa Berlinskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom San Franciska, Nemački simfonijski orkestar u Berlinu i NDR Elbfilharmonije. Ostale nedavne saradnje su uključivale Bostonski simfonijski orkestar, Klivlendsku filharmoniju, Češku filharmoniju, Londonski simfonijski orkestar, Škotski simfonijski orkestar Bi-Bi-Si-ja, Tokijsku filharmoniju i na Bi-Bi-Si Proms sa Le Sjekl. Sarađivao je sa dirigentima kao što su Karina Kanelakis, Nikolas Kolon, Stefan Denev, Edvard Gardner, Enrike Macola, Ludovik Morlo, Matijas Pinčer, Fransoa-Gzavije Rot i Simon Jang.

 

Sedrik je nedavno stavio veliki fokus na Bartokovu muziku, što je kulminiralo istraživanjem njegovih solo klavirskih dela u tri toma za izdavačku kuću Hiperion koja je dobila ogromna priznanja kritike. Njegova solo diskografija takođe uključuje Šopena, Lista, Šimanovskog, Frankove Simfonijske varijacije i Džinove (Filharmonija iz Liježa/Fransoa-Gzavije Rot), Bramsov Koncert br.1 (Simfonijski orkestar Bi-Bi-Si-ja /Belohlavek) i mnoge diskove sa resitalima na Harmonia remoniire Mundi. Bah, Betoven, Brams i Debisi. Sedrik je nagrađen sa pet Zlatnih dijapazona za solo i duo snimke na Hiperionu.

 

On je posvećen kamerni muzičar, sa stalnim partnerima među kojima su violinistkinja Alina Ibragimova, violista Antoan Tamestit i bariton Stefan Degu. Sedrikova strast prema kamernoj muzici ogleda se u brojnim snimcima: njegova diskografija sa Alinom obuhvata kompletne cikluse muzike Šuberta, Šimanovskog i Mocarta (Hiperion) i ciklus Betovenove sonate (Vigmor lajv).