Languages

Седрик Тиберген

Седрик Тиберген је француски пијаниста са завидном међународном каријером. Посебно је похваљен због његове свестраности, што показује његов широки репертоар, занимљив програм, отвореност за истраживање иновативних формата концерата и његова динамична партнерства у камерној музици.

 

Концертни наступи у сезони 2021/22 укључују поновне концерте са Немачким симфонијским оркестром из Берлина, Националним оркестром Француске, Ле Сјекл, Ла Моне и Сингапурски симфонијски оркестар. Његови реситални наступи са Алином Ибрагимовом укључују Вигмор хол у Лондону и Булез салу у Берлину. У Вигмор хол се враћа са Дорским квартетом, у камерном пројекту који је представљен и у Бечу и Хамбургу. Седрик такође наступа са Антоаном Таместитом широм Европе, након недавног објављивања њиховог Брамсовог албума за Хармониа Мунди. Недавни музички позоришни пројекти укључују премијеру Магичне земље где је сарађивао са сопраном Џулијом Булок.

 

Недавни деби укључују наступе са Берлинском филхармонијом, Симфонијским оркестром Сан Франциска, Немачки симфонијски оркестар у Берлину и НДР Елбфилхармоније. Остале недавне сарадње су укључивале Бостонски симфонијски оркестар, Кливлендску филхармонију, Чешку филхармонију, Лондонски симфонијски оркестар, Шкотски симфонијски оркестар Би-Би-Си-ја, Токијску филхармонију и на Би-Би-Си Промс са Ле Сјекл. Сарађивао је са диригентима као што су Карина Канелакис, Николас Колон, Стефан Денев, Едвард Гарднера, Енрике Мацола, Лудовик Морло, Матијас Пинчер, Франсоа-Гзавије Рот и Симон Јанг.

 

Седрик је недавно представио велики фокус на Бартокову музику, што је кулминирало истраживањем његових соло клавирских дела у три тома за издавачку кућу Хиперион која је добила огромна признања критике. Његова соло дискографија такође укључује Шопена, Листа, Шимановског, Франкове Симфонијске варијације и Џинове (Филхармонија из Лијежа/Франсоа-Гзавије Рот), Брамсов Концерт бр.1 (Симфонијски оркестар Би-Би-Си-ја /Белохлавек) и многе дискове са реситалима на Хармониа ремониире Мунди. Бах, Бетовен, Брамс и Дебиси. Седрик је награђен са пет Златних дијапазона за соло и дуо снимке на Хипериону.

 

Он је посвећен камерни музичар, са сталним партнерима међу којима су виолинисткиња Алина Ибрагимова, виолиста Антоан Таместит и баритон Стефан Дегу. Седрикова страст према камерној музици огледа се у бројним снимцима: његова дискографија са Алином обухвата комплетне циклусе музике Шуберта, Шимановског и Моцарта (Хиперион) и циклус Бетовенове сонате (Вигмор лајв).