Languages

Šarlote Kvat

Mecosopran Šarlote Kvat studirala je glas na Konzervatorijumu za muziku i izvođačke umetnosti u Frankfurtu na Majni, a usavršavala se kod Džejmsa Mek Kreja u Hagu i na majstorskim kursevima kod Petera Šrajera, Helen Donat, Rajnharta Lajzenhajmera i Ingeborg Danc.

 

Šarlote Kvat je veoma traženi pevač. Nastupala je u Državnom teatru u Darmštatu, Nemačkoj operi u Dizeldorfu, kao i operskim kućama u Hagenu i Frajburgu. Nedavno je ostvarila veliki uspeh kao Bradamante u Hendlovoj operi Alčina u Minsterskoj operi i kao Ivica u Humperdinkovom ostvarenju Ivica i Marica u Detmoldu. Šarlote Kvat ostvaruje posebno blisku saradnju sa Operom u Bonu gde redovno gostuje u brojnim produkcijama. Od ovog meseca pevaće u novoj produkciji opere Viktora Ulmana Der Kaiser von Atlantis.

 

Pored opere, posvećena je koncertnom repertoaru sa opsegom od barokne muzike do romantizma. Nastupala je sa Chorus Musicus Köln & Das Neue Orchester, Minhenskom filharmonijom, Koncertnim horom Darmštata, Bahovim horom Bazela i Esena, Mešovitim horom Ciriha i Državnim orkestrom Brandenburga. Od 2014. godine nastupa u Ciklusu Bahovih cantata u Crkvi Svetog krsta u Bonu. Naredni nastupi uključuju nastupe u dvorani Tonhale u Dizeldorfu, Kelnskoj filharmoniji i na Bahovom festivalu u Lajpcigu u scenskoj produkciji Bahove Pasije po Mateju.