Languages

Шарлоте Кват

Мецосопран Шарлоте Кват студирала је на Конзерваторијуму за музику и извођачке уметности у Франкфурту на Мајни, а усавршавала се код Џејмса Мек Креја у Хагу и на мајсторским курсевима код Петера Шрајера, Хелен Донат, Рајнхарта Лајзенхајмера и Ингеборг Данц.

 

Шарлоте Кват је веома тражени певач. Наступала је у Државном театру у Дармштату, Немачкој опери у Дизелдорфу, као и у оперским кућама у Хагену и Фрајбургу. Недавно је остварила велики успех као Брадаманте у Хендловој опери „Алчина“ у Минстерској опери, и као Ивица у Хумпердинковом остварењу „Ивица и Марица“ у Детмолду. Шарлоте Кват остварује посебно блиску сарадњу са Опером у Бону где редовно гостује у бројним продукцијама.

 

Поред опере, посвећена је концертном репертоару са опсегом од барокне музике до романтизма. Наступала је са Минхенском филхармонијом,  ансамблом Chorus Musicus Köln & Das Neue Orchester, Концертним хором Дармштата, Баховим хором Базела и Есена, Мешовитим хором Цириха и Државним оркестром Бранденбурга. Од 2014. године наступа у Циклусу Бахових кантата у Цркви Светог крста у Бону. Наредни наступи укључују наступе у дворани Тонхале у Дизелдорфу, Келнској филхармонији и на Баховом фестивалу у Лајпцигу, у сценској продукцији Бахове „Пасије по Матеју“.