Languages

Lukas Zinger

Nemački bas Lukas Zinger odrastao je u muzičkoj porodici, a od svoje sedme godine učio je da svira klavir i klarinet. Nakon diplomiranja, završio je studije klavira na Univerzitetu umetnosti u Esenu kod profesora Bernarda Vambaha i diplomirao u leto 2007. godine. Istovremeno je stekao osnovnu obuku pevanja kod svog oca, operskog pevača i pevačkog pedagoga Hartmuta Zingera. U zimskom semestru 2007-2008. godine Lukas Zinger se preselio na Visoku školu za muziku i ples u Kelnu, u klasu Mehtild Georg, da nastavi svoje časove pevanja. Osim toga, prethodno je završio majstorske kurseve Kurta Mola i Rajnharda Lajzenhajmera. Takođe je uspešno završio master studije pevanja u Centru za međunarodni menadžment u umetnosti u Kelnu (CIAM).

 

Koncertne turneje i gostovanja odveli su Lukasa Zingera u SAD i Centralnu Ameriku. Pored gustog rasporeda koncertnog pevača, iskustvo je sticao u raznim operskim produkcijama. Prvi put je nastupao kao Fabricio u operi Ermana Volf-Ferarija Mali trg u produkciji Visoke škole za muziku i ples iz Kelna. U leto 2010. pojavio se kao Johan Fridrih Oberlin u kamernoj operi Volfganga Rima Jakob Lenc u Teatru iz Minstera. Kao gost iste godine mogao se čuti u Teatru iz Minstera u svetskoj premijeri džez opere Ribar i njegova žena Ingfrida Hofmana. Tamo je 2011. godine takođe učestvovao u operi Snežana Marijusa Feliksa Langea. U septembru 2011. godine pevao je u ulozi Sarastra u Mocartovoj operi Čarobna frula u Nacionalnom teatru u Managvi, Nikaragva.

 

Predstojeći angažmani uključuju, između ostalog, još jedan broj uloga u Dečjoj operi u Kelnu i u dečjim operskim predstavama Visoke škole za muziku i ples iz Kelna.