Languages

Лукас Зингер

Немачки бас Лукас Зингер одрастао је у музичкој породици, а од своје седме године учио је да свира клавир и кларинет. Након дипломирања, завршио је студије клавира на Универзитету уметности у Есену код професора Бернарда Вамбаха и дипломирао у лето 2007. године.

Истовремено је стекао основну обуку певања код свог оца, оперског певача и певачког педагога Хартмута Зингера. У зимском семестру 2007-2008. године Лукас Зингер се преселио на Високу школу за музику и плес у Келну, у класу Мехтилд Георг, да настави своје часове певања. Осим тога, претходно је завршио мајсторске курсеве Курта Мола и Рајнхарда Лајзенхајмера. Такође је успешно завршио мастер студије певања у Центру за међународни менаџмент у уметности у Келну.

 

Концертне турнеје и гостовања одвели су Лукаса Зингера у САД и Централну Америку. Поред густог распореда концертног певача, искуство је стицао у разним оперским продукцијама. Први пут је наступао као Фабрицио у опери Ермана Волф-Ферарија Мали трг у продукцији Високе школе за музику и плес из Келна. У лето 2010. појавио се као Јохан Фридрих Оберлин у камерној опери Волфганга Рима Јакоб Ленц у Театру из Минстера. Као гост исте године могао се чути у Театру из Минстера у светској премијери џез опере Рибар и његова жена Ингфрида Хофмана. Тамо је 2011. године такође учествовао у опери Снежана Маријуса Феликса Лангеа. У септембру 2011. године певао је у улози Сарастра у Моцартовој опери Чаробна фрула у Националном театру у Манагви, Никарагва.

 

Предстојећи ангажмани укључују, између осталог, још један број улога у Дечјој опери у Келну и у дечјим оперским представама Високе школе за музику и плес из Келна.