Languages

Lavinija Dejms

Lavinija Dejms rođena je u Getingenu, u Nemačkoj, i započela je prve časove pevanja sa 11 godina. Godine 2006. bila je student profesora Gerharda Faulštiha na Univerzitetu za muziku, dramu i medije u Hanoveru, kao deo programa Junior Music Studies. Godine 2007. izabrana je za studenta Instituta za rani napredak posebno muzički nadarenih (IFF).

 

Lavinija je 2010. godine nastavila studije na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču u klasama Gabrijele Lekner i Petera Edelmana. Diplomirala je 2014. godine.

 

Nјene nagrade uklјučuju prvo mesto na takmičenju pevača Kantilena u Bajrojtu 2009. godine i na međunarodnom takmičenju Feručo Talјavini 2012. godine; 2011. godine osvojila je prvu nagradu Internationales Karntner Sparkassen Musikstipendium u žanru operete. Pored toga, dobila je i nagradu publike.

 

Lavinija je pohađala nekoliko majstorskih kurseva, uklјučujući Sabionetu sa profesorom Edom Mozer i Renatom Brusonom. Pohađala je majstorske kurseve koje su vodili Katarina Ligendza, Rudolf Pijerne, Volfgang Brendel, Hans Sotin, Riterbuš i Gabrijela Lehner.

 

Prva pozorišna iskustva mlade pevačice obuhvatila su uloge Devojke cveća i Drugog štitonošu u Parsifalu na Festivalu Riharda Vagnera u Velsu i Danijela u Hendlovoj Suzani u Palas Teatru Šenbrun. Dodatne uloge u Šenbrunu uklјučivale su Suzanu u Figarovoj ženidbi 2012. i 2013. i Paminu u Čarobnoj fruli za decu.

 

Ostale zapažene uloge su Euridika u Glukovom Orfeju i Euridici i Devojka u Šumanovom oratorijumu Raj i Peri u sali Mocart bečkog Koncerthausa.

 

Pored toga, Lavinija je nastupila na brojnim koncertima, uklјučujući Hajdnovo Stvaranje sveta, nekoliko nastupa sa Simfonijskim orkestrom iz Getingena i sa Dortmundskom filharmonijom, na operskom gala koncertu na Koruškom letu 2012. i na resitalu sa simpozijumom Bruno Valter u Bečkom Muzikferajnu.

 

U februaru 2014. godine, Lavinija je pevala manje uloge u Verdijevom Rigoletu u Državnom teatru Voralberg u Austriji.

 

Od operske sezone 2014/15, Lavinija je stalni član ansambla Nemačke opere na Rajni u Diseldorfu gde je pevala uloge kao što su Suzana u Figarovoj ženidbi, Grofica Stazi u Knjeginji čardaša, Maricu i Paminu. Marta 2015. godine debituje kao Laureta u Pučinijevoj operi Đani Skiki u Komičnoj operi u Berlinu.