Languages

Лавинија Дејмс

Лавинија Дејмс рођена је у Гетингену, у Немачкој, и започела је прве часове певања са 11 година. Године 2006. била је студент професора Герхарда Фаулштиха на Универзитету за музику, драму и медије у Хановеру, као део програма Junior Music Studies. Године 2007. изабрана је за студента Института за рани напредак посебно музички надарених (IFF).

 

Лавинија је 2010. године наставила студије на Универзитету за музику и сценске уметности у Бечу у класама Габријеле Лекнер и Петера Еделмана. Дипломирала је 2014. године.

 

Њене награде укључују прво место на такмичењу певача Кантилена у Бајројту 2009. године и на међународном такмичењу Феручо Таљавини 2012. године; 2011. године освојила је прву награду Internationales Karntner Sparkassen Musikstipendium у жанру оперете. Поред тога, добила је и награду публике.

 

Лавинија је похађала неколико мајсторских курсева, укључујући Сабионету са професором Едом Мозер и Ренатом Брусоном. Похађала је мајсторске курсеве које су водили Катарина Лигендза, Рудолф Пијерне, Волфганг Брендел, Ханс Сотин, Ритербуш и Габријела Лехнер.

 

Прва позоришна искуства младе певачице обухватила су улоге Девојке цвећа и Другог штитоношу у Парсифалу на Фестивалу Рихарда Вагнера у Велсу и Данијела у Хендловој Сузани у Палас Театру Шенбрун. Додатне улоге у Шенбруну укључивале су Сузану у Фигаровој женидби 2012. и 2013. и Памину у Чаробној фрули за децу.

 

Остале запажене улоге су Еуридика у Глуковом Орфеју и Еуридици и Девојка у Шумановом ораторијуму Рај и Пери у сали Моцарт бечког Концертхауса.

 

Поред тога, Лавинија је наступила на бројним концертима, укључујуćи Хајдново Стварање света, неколико наступа са Симфонијским оркестром из Гетингена и са Дортмундском филхармонијом, на оперском гала концерту на Корушком лету 2012. и на реситалу са симпозијумом Бруно Валтер у Бечком Музикферајну.

 

У фебруару 2014. године, Лавинија је певала мање улоге у Вердијевом Риголету у Државном театру Воралберг у Аустрији.

 

Од оперске сезоне 2014/15, Лавинија је стални члан ансамбла Немачке опере на Рајни у Диселдорфу где је певала улоге као што су Сузана у Фигаровој женидби, Грофица Стази у Књегињи чардаша, Марицу и Памину. Марта 2015. године дебитује као Лаурета у Пучинијевој опери Ђани Скики у Комичној опери у Берлину.