Languages

Gregori As

Violinista Gregori As je počeo da svira violinu sa 5 godina u Muzičkoj školi Gnjesin u rodnoj Moskvi. Obrazovanje je nastavio na Izraelskom muzičkom konzervatorijumu, Muzičkoj akademiji u Tel Avivu i Muzičkom konzervatorijumu Nove Engleske, u klasi Lene Mazor, Irene Svetlove i Donalda Vajlerštajna. Dobitnik je stipendije Američko-izraelske kulturne fondacije. Još tokom studentskih dana, Gregori je osnovao Klavirski trio Tal, sa kojim je osvojio brojna priznanja. Kao solista, Gregori je sarađivao sa dirigentima kao što su Klaudio Abado, Janik Neze-Segen i Danijel Blendulf i orkestrima poput Simfonijskog orkestra Švedske radiotelevizije, Kamernog orkestra Maler, Orkestra Mocart iz Bolonje i salcburške Kamerate. U pomenutim orkestrima radi kao koncertmajstor.

 

Partneri u kamernoj muzici su mu Natalija Gutman, Zabine Mejer, Gotje Kapison, Valentin Erben i Danijel Houp, sa kojima je izvodio Bahove i Vivaldijeve duple koncerte.
 

Kao gostujući koncertmajstor, Gregori redovno nastupa sa Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Bavarske radiotelevizije, Simfonijskim orkestrom iz Montreala, kao i sa Bamberškim simfonijskim orkestrom, Bavarskim državnim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Zapadnonemačke radiotelevizije iz Kelna, Orkestrom Nacionalne akademije Sv. Ćećilije, Škotskim kamernim orkestrom i orkestrom Mocart. U periodu od 2005. do 2011. godine bio je koncertmajstor Kamernog orkestra Maler. Trenutno radi kao koncertmajstor salcburške Kamerate i Festivalskog orkestra iz Lucerna.