Languages

Грегори Ас

Виолиниста Грегори Ас је почео да свира виолину са 5 година у Музичкој школи Гњесин у родној Москви. Образовање је наставио на Израелском музичком конзерваторијуму, Музичкој академији у Тел Авиву и Музичком конзерваторијуму Нове Енглеске, у класи Лене Мазор, Ирене Светлове и Доналда Вајлерштајна. Добитник је стипендије Америчко-израелске културне фондације. Још током студентских дана, Грегори је основао Клавирски трио Тал, са којим је освојио бројна признања. Као солиста, Грегори је сарађивао са диригентима као што су Клаудио Абадо, Јаник Незе-Сеген и Данијел Блендулф и оркестрима попут Симфонијског оркестра Шведске радиотелевизије, Камерног оркестра Малер, Оркестра Моцарт из Болоње и салцбуршке Камерате. У поменутим оркестрима ради као концертмајстор.
 
Партнери у камерној музици су му Наталија Гутман, Забине Мејер, Готје Каписон, Валентин Ербен и Данијел Хоуп, са којима је изводио Бахове и Вивалдијеве дупле концерте.
 
Као гостујући концертмајстор, Грегори редовно наступа са Лондонским симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром Баварске радиотелевизије, Симфонијским оркестром из Монтреала, као и са Бамбершким симфонијским оркестром, Баварским државним оркестром, Симфонијским оркестром Западнонемачке радиотелевизије из Келна, Оркестром Националне академије Св. Ћећилије, Шкотским камерним оркестром и оркестром Моцарт. У периоду од 2005. до 2011. године био је концертмајстор Камерног оркестра Малер. Тренутно ради као концертмајстор салцбуршке Камерате и Фестивалског оркестра из Луцерна.