Languages

Bet Tejlor

Bet Tejlor, jednu od najuzbudljivijih mladih mecosoprana današnjice, časopis Gardijan je pohvalio za njen taman, ali intenzivan glas, senzacionalan kolorit i spektakularnu melodičnost, a Tajms za njene žestoke, pomalo zastrašujuće, poput vihora, karakterizacije.

U sezoni 2022/2023, Tejlor debituje u berlinskoj Nemačkoj operi kao Arzas u Rosinijevoj Semiramidi; njen debi pred domaćom publikom u Operi u Cirihu kao Đulijano Gordio u novoj produkciji Kavalijevog Eliogabala, zatim debi nastupi na Festivalu Berlioz u Kot Sent Andreu u ulozi Ursule u Beatriče i Benedikt, u Lozani kao solista kontra alt u Mocartovom Rekvijemu, u Muzeju Gulbenkijan u Lisabonu kao alt solista u Betovenovoj Misi solemnis, kao i na festivalima u Salcburgu i Berlinu 2023. godine, kao Ana u Berliozovoj operi Trojanci.

U poslednje tri godine, mecosopran Bet Tejlor je imala niz značajnih debi nastupa na prestižnim mestima, kao što su Glajndborn festival (Alčina), Frankfurtska opera (Bjanka i Falijero i Amadis od Galija), Koncertgebau u Amsterdamu i Teatar u Bazelu. Nedavno je nastupala i u operskim kućama u Lionu i Nansiju, i na festivalu u Eks-an-Provansu.

Tejlor je diplomirala na Kraljevskom konzervatorijumu Škotske i Otvorenom univerzitetu. Učestvovala je na majstorskim kursevima sa renomiranim umetnicima kao što su Sara Konoli, Suzan Grem, Ser Tomas Alen, Sofi Danman i Dama Ema Kirkbi. Tejlor je dobitnica nagrade Elizabet Konel za 2022. godinu, kao i treće nagrade na takmičenju Vigmor hol 2019. Dobitnica je i priznanja za klasičnu muziku Đani Bergamo 2018. godine.