Languages

Бет Тејлор

Бет Тејлор, једну од најузбудљивијих младих мецосопрана данашњице, часопис Гардијан је похвалио за њен таман, али интензиван глас, сензационалан колорит и спектакуларну мелодичност, а Тајмс за њене жестоке, помало застрашујуће, попут вихора, карактеризације.

 

У сезони 2022/2023, Тејлор дебитује у берлинској Немачкој опери као Арзас у Росинијевој Семирамиди; њен деби пред домаћом публиком у Опери у Цириху као Ђулијано Гордио у новој продукцији Кавалијевог Елиогабала, затим деби наступи на Фестивалу Берлиоз у Кот Сент Андреу у улози Урсуле у Беатриче и Бенедикт, у Лозани као солиста контра алт у Моцартовом Реквијему, у Музеју Гулбенкијан у Лисабону као алт солиста у Бетовеновој Миси солемнис, као и на фестивалима у Салцбургу и Берлину 2023. године, као Ана у Берлиозовој опери Тројанци.

 

У последње три године, мецосопран Бет Тејлор је имала низ значајних деби наступа на престижним местима, као што су Глајндборн фестивал (Алчина), Франкфуртска опера (Бјанка и Фалијеро и Амадис од Галија), Концертгебау у Амстердаму и Театар у Базелу. Недавно је наступала и у оперским кућама у Лиону и Нансију, и на фестивалу у Екс-ан-Провансу.

 

Тејлор је дипломирала на Краљевском конзерваторијуму Шкотске и Отвореном универзитету. Учествовала је на мајсторским курсевима са реномираним уметницима као што су Сара Коноли, Сузан Грем, Сер Томас Ален, Софи Данман и Дама Ема Киркби. Тејлор је добитница награде Елизабет Конел за 2022. годину, као и треће награде на такмичењу Вигмор хол 2019. Добитница је и признања за класичну музику Ђани Бергамо 2018. године.