Languages

Alis Sara Ot

Jedan od najkreativnijih umova klasične muzike, Alis Sara Ot, počela je sezonu 2021/22 izdavanjem albuma i međunarodnom turnejom Odjeci života (Echoes оf Life). Njen najnoviji projekat obeležava deseti album za produkcijsku kuću Deutsche Grammophon, čiji je ekskluzivni izvođač.

 

Echoes оf Life je lično muzičko viđenje života Alis Sare Ot, izgrađeno oko Šopenovih preludijuma op. 28 i isprepleteno sa sedam dela autora poput Đerđa Ligetija, Nina Rote, Čilija Gonzalesa, Torua Takemicua, Arva Perta, Frančeska Tristana i same Alis Sare Ot. Njena saradnja sa arhitektom Hakanom Demirelom rezultirala je digitalnom video instalacijom koja prati resital, odvodeći publiku na svojevrsno virtuelno putovanje i stvarajući potpuno originalno koncertno iskustvo.

 

Projekat je doživeo svetsku premijeru u londonskom Southbanku u novembru 2021. godine, nakon čega su usledili koncerti u pariskoj La Sen Muzikal, minhenskom Princregententeatru, KKL u Lucernu, MUPA u Budimpešti, Antverpen de Singel, Klavirfest Rur, Klavirski festival u Lilu, kao i velika turneja u Japanu u proleće 2022. Echoes of Life se nadovezuje na ključne albume kao što su Nightfall, Wonderland i The Chopin Project, čime je njen ukupan broj strimovanih albuma dostigao preko 150 miliona.

 

U sezoni 2021/22, Alis Sara Ot nastupa sa Borusan filharmonijom sa Patrikom Hanom, KBS Simfonijom u Seulu sa Kristofom Ešenbahom, sa Kameratom iz Salcburga i Fransoa Leleom. Izvodi Ravelov Koncert za levu ruku na turneji sa Filharmonijom Francuskog radija kojim diriguje Miko Frank.

 

Alis Sara Ot je radila sa vrhunskim dirigentima kao što su Gustavo Dudamel, Pablo Heras-Kasado, Santu-Matijas Ruvali, Edvard Gardner, Pavo Jarvi, Ser Antonio Papano, Đanandrea Noseda, Andres Orosko-Estrada, Jurij Temirkanov, Vladimir Aškenazi, Sakari Oramo, Osmo Vanska, Mjung-Vun Čung i Robin Tićati. Nastavlja da nastupa sa ansamblima kao što su Berlinska filharmonija, Losanđeleska filharmonija, Londonski simfonijski orkestar, Filharmonija orkestar, Simfonijski orkestar iz Geteborga, Minhenska filharmonija, Bergenska filharmonija, Čikaški simfonijski orkestar, Vašingtonski nacionalni simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar iz Vašingtona.

 

Takođe talentovani ilustrator i dizajner, Alis Sara Ot kreirala je prepoznatljivu liniju torbi za JOST, jedan od vrhunskih nemačkih modnih brendova. Takođe je bila globalni brend ambasador za Technics i sarađivala je sa francuskom kućom luksuznog nakita Chaumet, koja je deo LVMH grupe.