Languages

Алис Сара От

Један од најкреативнијих умова класичне музике, Алис Сара От, почела је сезону 2021/22 издавањем албума и међународном турнејом Одјеци живота (Echoes of Life). Њен најновији пројекат обележава десети албум за продукцијску кућу Deutsche Grammophon, чији је ексклузивни извођач.

 

Echoes of Life је лично музичко виђење живота Алис Саре От, изграђено око Шопенових прелудијума оп. 28 и испреплетено са седам дела аутора попут Ђерђа Лигетија, Нина Роте, Чилија Гонзалеса, Торуа Такемицуа, Арва Перта, Франческа Тристана и саме Алис Саре От. Њена сарадња са архитектом Хаканом Демирелом резултирала је дигиталном видео инсталацијом која прати реситал, одводећи публику на својеврсно виртуелно путовање и стварајући потпуно оригинално концертно искуство.

 

Пројекат је доживео светску премијеру у лондонском Southbanku у новембру 2021. године, након чега су уследили концерти у париској Ла Сен Музикал, минхенском Принцрегентентеатру, ККЛ у Луцерну, МУПА у Будимпешти, Antverpen de Singel, Клавирфест Рур, Клавирски фестивал у Лилу, као и велика турнеја у Јапану у пролеће 2022. Echoes of Life се надовезује на кључне албуме као што су Nightfall, Wonderland и The Chopin Project, чиме је њен укупан број стримованих албума достигао преко 150 милиона.

 

У сезони 2021/22, Алис Сара От наступа са Борусан филхармонијом и Патриком Ханом, КБС Симфонијом у Сеулу са Кристофом Ешенбахом, са Камератом из Салцбурга и Франсоа Лелеом. Изводи Равелов Концерт за леву руку на турнеји са Филхармонијом Француског радија којим диригује Мико Франк.

 

Алис Сара От је радила са врхунским диригентима као што су Густаво Дудамел, Пабло Херас-Касадо, Санту-Матијас Рували, Едвард Гарднер, Паво Јарви, Сер Антонио Папано, Ђанандреа Носеда, Андрес Ороско-Естрада, Јуриј Темирканов, Владимир Ашкенази, Сакари Орамо, Осмо Ванска, Мјунг-Вун Чунг и Робин Тићати. Наставља да наступа са ансамблима као што су Берлинска филхармонија, Лосанђелеска филхармонија, Лондонски симфонијски оркестар, Филхармонија оркестар, Симфонијски оркестар из Гетеборга, Минхенска филхармонија, Бергенска филхармонија, Чикашки симфонијски оркестар, Вашингтонски национални симфонијски оркестар, Симфонијски оркестар из Вашингтона.

 

Такође талентовани илустратор и дизајнер, Алис Сара От креирала је препознатљиву линију торби за JOST, један од врхунских немачких модних брендова. Такође је била глобални бренд амбасадор за Technics и сарађивала је са француском кућом луксузног накита Chaumet, која је део LVMH групе.