05/02/18

Kako zvuči magija u muzici pokazaće Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, koji će nastupiti i kao pijanista, u petak 2. februara (Kolarac, 20h). Na programu su “Čarobnjakov učenik” Dikaa, “Klavirski trio Duh” Betovena, “Hari Poter” Vilijamsa i “Holanđanin lutalica” Vagnera.

„Da li verujete u duhove? Ako ne verujete, nakon ovog koncerta ćete verovati. Jer kod nas oni donose vodu (Dika), prizivaju tišinu (Betoven), koriste čarobne štapiće (Vilijams) i izazivaju oluje (Vagner)”, kaže šef-dirigent Gabrijel Felc.

Nesvakidašnji obrt u sred najpopularnijih simfonijskih dela biće kamerni zvuk Betovenovog Klavirskog trija „Duh“ u kojem će se šef-dirigent predstaviti i kao pijanista zajedno sa muzičarima Beogradske filharmonije – koncertmajstorom Tijanom Milošević i prvim čelistom Nemanjom Stankovićem.

Uz „Čarobnjakovog učenika“ korišćenog u čuvenoj Diznijevoj „Fantaziji“ gde je glavni glumac Miki Maus, omiljenog „Harija Potera i kamena mudrosti“ u kome će ovog puta uživati i odrasli, i legende o moreplovcu osuđenom na večno lutanje, Filharmonija kroz „magičnu“ tematiku spaja kompozitore potpuno različitih epoha. Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.