05/02/18

Како звучи магија у музици показаће Београдска филхармонија и шеф-диригент Габријел Фелц, који ће наступити и као пијаниста, у петак 2. фебруара (Коларац, 20ч). На програму су “Чаробњаков ученик” Дикаа, “Клавирски трио Дух” Бетовена, “Хари Потер” Вилијамса и “Холанђанин луталица” Вагнера.

„Да ли верујете у духове? Ако не верујете, након овог концерта ћете веровати. Јер код нас они доносе воду (Дика), призивају тишину (Бетовен), користе чаробне штапиће (Вилијамс) и изазивају олује (Вагнер)”, каже шеф-диригент Габријел Фелц.

Несвакидашњи обрт у сред најпопуларнијих симфонијских дела биће камерни звук Бетовеновог Клавирског трија „Дух“ у којем ће се шеф-диригент представити и као пијаниста заједно са музичарима Београдске филхармоније – концертмајстором Тијаном Милошевић и првим челистом Немањом Станковићем.

Уз „Чаробњаковог ученика“ коришћеног у чувеној Дизнијевој „Фантазији“ где је главни глумац Мики Маус, омиљеног „Харија Потера и камена мудрости“ у коме ће овог пута уживати и одрасли, и легенде о морепловцу осуђеном на вечно лутање, Филхармонија кроз „магичну“ тематику спаја композиторе потпуно различитих епоха. Сто улазница за стајање биће у продаји сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благајни Коларца.