12/05/17

Nakon velikog uspeha prve Orkestarske akademije – Filhademija, Beogradska filharmonija će ponovo realizovati ovaj projekat u periodu od 20. novembra do 1. decembra 2017. godine. Za najbolјe studente i svršene studente muzičkih akademija Srbije i regiona, Filhademija je jedinstvena prilika da se profesionalno usavršavaju uz svoje mentore – muzičare Beogradske filharmonije, steknu praksu orkestarskog muziciranja i sertifikat o pohađanju Filhademije.
 
Mladi muzičari će aktivno učestvovati u radnom procesu i završnom koncertu kojim će dirigovati stalni gostujući dirigent Beogradske filharmonije, istaknuti umetnik, Danijel Rajskin i to u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Odabran je repertoar u kome se obrađuju mnoge specifičnosti orkestarskog muziciranja, pa će polaznici Filhademije rame uz rame sa kolegama iz Beogradske filharmonije, pripremati i izvesti Betovenovu Simfoniju br. 1 i Bartokov Koncert za orkestar.
 
U programu Filhademije imaju pravo da aktivno učestvuju svi zainteresovani studenti i svršeni studenti do 27. godine starosti. Audicije će biti organizovane od 26. do 28. juna 2017. godine u Sali Beogradske filharmonije, prema rasporedu koji će biti naknadno objavlјen. Postoji mogućnost da umesto audicije uživo, kandidati pošalјu snimlјeni audicioni materijal koji treba dostaviti najkasnije do 16. juna. Notni materijal će biti obezbeđen.
 
Popunjeni formular, koji možete preuzeti OVDE pošalјite najkasnije do 9. juna 2017. godine,  putem imejla filhademija@bgf.co.rs, ili poštom na adresu: Beogradska filharmonija, Studentski trg 11,  11 000 Beograd, sa napomenom Za Filhademiju.
 
Po prijemu prijave, kandidati će biti pismeno obavešteni o dalјem procesu selekcije.
 
Odvojene sekcijske probe sa mentorima planirane su od 20 – 23. novembra, a zajedničke orkestarske probe od 27 – 30. novembra u Sali Beogradske filharmonije. Završni koncert, pod upravom Danijela Rajskina, održaće se 1. decembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u 20h.
 
U projektu mogu učestvovati muzičari koji sviraju sledeće instrumente:
 
– violina, viola, violončelo, kontrabas,
– oboa, flauta, klarinet, fagot, horna, truba, trombon, tuba, udaralјke, harfa.