12/05/17

Након великог успеха прве Оркестарске академије – Филхадемија, Београдска филхармонија ће поново реализовати овај пројекат у периоду од 20. новембра до 1. децембра 2017. године. За најбоље студенте и свршене студенте музичких академија Србије и региона, Филхадемија је јединствена прилика да се професионално усавршавају уз своје менторе – музичаре Београдске филхармоније, стекну праксу оркестарског музицирања и сертификат о похађању Филхадемије.
 
Млади музичари ће активно учествовати у радном процесу и завршном концерту којим ће дириговати стални гостујући диригент Београдске филхармоније, истакнути уметник, Данијел Рајскин и то у Великој дворани Коларчеве задужбине. Одабран је репертоар у коме се обрађују многе специфичности оркестарског музицирања, па ће полазници Филхадемије раме уз раме са колегама из Београдске филхармоније, припремати и извести Бетовенову Симфонију бр. 1 и Бартоков Концерт за оркестар.
 
У програму Филхадемије имају право да активно учествују сви заинтересовани студенти и свршени студенти до 27. године старости. Аудиције ће бити организоване од 26. до 28. јуна 2017. године у Сали Београдске филхармоније, према распореду који ће бити накнадно објављен. Постоји могућност да уместо аудиције уживо, кандидати пошаљу снимљени аудициони материјал који треба доставити најкасније до 16. јуна. Нотни материјал ће бити обезбеђен.
 
Попуњени формулар, који можете преузети ОВДЕ пошаљите најкасније до 9. јуна 2017. године,  путем имејла filhademija@bgf.co.rs, или поштом на адресу: Београдска филхармонија, Студентски трг 11,  11 000 Београд, са напоменом За Филхадемију.
 
По пријему пријаве, кандидати ће бити писмено обавештени о даљем процесу селекције.
 
Одвојене секцијске пробе са менторима планиране су од 20 – 23. новембра, а заједничке оркестарске пробе од 27 – 30. новембра у Сали Београдске филхармоније. Завршни концерт, под управом Данијела Рајскина, одржаће се 1. децембра у Великој дворани Коларчеве задужбине у 20 часова.
 
У пројекту могу учествовати музичари који свирају следеће инструменте:
 
– виолина, виола, виолончело, контрабас,
– обоа, флаута, кларинет, фагот, хорна, труба, тромбон, туба, удараљке, харфа.