29/01/20

Pikolo flautistkinja Snježana Pavićević, održaće koncert u sredu 5. februara od 20 časova u Sali Beogradske filharmonije. Uz pratnju pijaniste Vanje Šćepanovića, predstaviće raznovrstan repertoar na ovom jedinstvenom instrumentu.

Na programu su kompozicije od baroka do XXI veka, odnosno dela Baha, Rabonija, Dorfa, Damarea, Doertija. Publika će imati posebnu priliku da čuje i premijeru kompozicije “Zvrk za pikolo i klavir” Ivana Brkljčića koju je pisao specijalno za nju. Ujedno, ovo je prva srpska kompozicija pisana za pikolo flautu.

Snježana je stalni član Beogradske filharmonije od 2002. godine na mestu solo pikolo flaute.  Nedavno je završila Master studije za pikolo flautu na Konzervatoriju “Đuzepe Verdi” u Milanu sa prof. Nikolom Mazantijem. Diplomirala je i magistrirala flautu na beogradskoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Miodraga Azanjca.

Pored orkestarskog angažmana aktivno nastupa solistički i u raznim kamernim sastavima sa flautom, a odnedavno i sa pikolom u cilju promocije ovog instrumenta na našim  prostorima. Pokrenula je projekat “Piccolo vikend u Filharmoniji” koji okuplja sve đake i studente flaute, kao i mlade profesionalce koji žele da se bolje upoznaju sa pikolo flautom, unaprede svoje veštine i budu u toku sa svetskim tendencijama. 

Snježana svira na instrumentu Burkart elite deluxe koji je nedavno izabrala u ovoj fabrici u Bostonu.

Ulaz na koncert je besplatan.