29/01/20

Пиколо флаутисткиња Сњежана Павићевић одржаће концерт у среду, 5. фебруара, од 20 часова у Сали Београдске филхармоније. Уз пратњу пијанисте Вање Шћепановића, представиће разноврстан репертоар на овом јединственом инструменту.

На програму су композиције од барока до XXI века, односно дела Баха, Рабонија, Дорфа, Дамареа, Доертија. Публика ће имати посебну прилику да чује и премијеру композиције “Зврк за пиколо и клавир” Ивана Бркљчића коју је писао специјално за њу. Уједно, ово је прва српска композиција писана за пиколо флауту.

Сњежана је стални члан Београдске филхармоније од 2002. године на месту соло пиколо флауте. Недавно је завршила Мастер студије за пиколо флауту на Конзерваторију “Ђузепе Верди” у Милану са проф. Николом Мазантијем. Дипломирала је и магистрирала флауту на београдској Музичкој академији у класи проф. Миодрага Азањца.

Поред оркестарског ангажмана активно наступа солистички и у разним камерним саставима са флаутом, а однедавно и са пиколом у циљу промоције овог инструмента на нашим просторима. Покренула је пројекат “Piccolo викенд у Филхармонији” који окупља све ђаке и студенте флауте, као и младе професионалце који желе да се боље упознају са пиколо флаутом, унапреде своје вештине и буду у току са светским тенденцијама.

Сњежана свира на инструменту Burkart elite deluxe који је недавно изабрала у овој фабрици у Бостону.

Улаз на концерт је бесплатан.