Languages

Vladan Lončar

Član od februara 1999.

 

Posebno sam ponosan na to što sam svirao sa najvećim dirigentima i solistima današnjice i što sam i ja imao priliku da kao solista, u okviru Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije, sarađujem sa kolegama iz orkestra.

 

Ja sam… ma šta da pričam o sebi, to bolјe drugi nek kažu. Moj moto: Živi svaki dan kao da ti je poslednji! Jednom ćeš sigurno biti u pravu.

 

Biografija:

 

Vladan Lončar je član Beogradske filharmonije od 1999. godine. Diplomirao je violinu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Dejana Mihailovića, a magistrirao na odseku za kamernu muziku u klasi Uroša Pešića. Tokom studija bio je dobitnik nagrade iz Fonda Merima Dragutinović koja se dodelјuje najbolјim studentima gudačkog odseka. Održao je više solističkih koncerata, a nastupao je i kao solista sa kamernim orkestrom Majstori gudači.
 

Kao član trija Aurora usavršavao se na kursevima kod članova kvarteta Artemis i Fogler kvarteta, Abeg trija, Henrija Majera i nastupao širom Srbije, kao i u Hrvatskoj, Nemačkoj, Austriji, Italiji, Norveškoj i Rumuniji.
 

Sa trijom je snimao za Radio Beograd i snimio Ce-De u saradnji sa Hrvatskim radijom. Član je Kvarteta Beogradske filharmonije od njegovog osnivanja i sa njima je ostvario više koncerata po Srbiji.