Languages

Владан Лончар

Члан од фебруара 1999.

 

Посебно сам поносан на то што сам свирао са највећим диригентима и солистима данашњице и што сам и ја имао прилику да као солиста, у оквиру Гудачког квартета Београдске филхармоније, сарађујем са колегама из оркестра.

 

Ја сам… ма шта да причам о себи, то боље други нек кажу. Мој мото: Живи сваки дан као да ти је последњи! Једном ћеш сигурно бити у праву.

 

Биографија:

 

Владан Лончар jе члан Београдске филхармоније од 1999. године. Дипломирао је виолину на Факултету музичке уметности у Београду у класи Дејана Михаиловића, а магистрирао на одсеку за камерну музику у класи Уроша Пешића. Током студија био је добитник награде из Фонда Мерима Драгутиновић која се додељује најбољим студентима гудачког одсека. Одржао је више сoлистичких концерата, а наступао је и као солиста са камерним оркестром Мајстори гудачи.
Као члан трија Аурора усавршавао се на курсевима код чланова квартета Артемис и Фоглер квартета, Абег трија, Хенрија Мајера и наступао широм Србије, као и у Хрватској, Немачкој, Аустрији, Италији, Норвешкој и Румунији.
Са тријом је снимао за Радио Београд и снимио Цe-Де у сарадњи са Хрватским радијом. Члан је Квартета Београдске филхармоније од његовог оснивања и са њима је остварио више концерата по Србији.