Languages

Tamara Ranković

Posebno sam ponosna na prilici da svake nedelje a i čitave jedne koncerte sezone, sedim sa ovako sjajnom grupom čelista koji su ujedno i veliki prijatelji

 

Rođena 1997. godine u Beogradu.

 

Sa violončelom se prvi put susreće 2005. godine u Grockoj, a zatim od 2008. godine upisuje Školu za muzičke talente u Ćupriji, gde nakon 9 godina završava violončelo u klasi prof. Nevene Busarac.

 

Od malih nogu se veoma aktivno bavi koncertnom delatnošću, te kao solista, član kamernih i orkestarskih ansambala, nastupa u zemlji i inostranstvu.

 

Tokom svog dosadašnjeg školovanja osvojila je veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, što kao solista, tako i sa kamernim ansamblima.

 

2016. godine, upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Srđana Sretenovića.

 

Pored Beogradske filharmonije, Tamara Ranković je i redovan član Beogradskog kamernog orkestra, orkestra Muzikon, a honorarno je radila u Pozorištu na Terazijama kao i Pozorištu Madlenianum.

 

Do sada je u okviru majstorskih i orkestarskih radionica sarađivala sa velikim brojem vrsnih umetnika kao što su: Roman Simović, Stefan Milenković, Artur Hornih, Danijel Gajs, Bruno Kampo, Gordan Nikolić, Gabrijel Felc, Robert Lakatoš, i mnogim drugima.