Languages

Тамара Ранковић

Посeбно сам поносна на прилици да свакe нeдeљe а и читавe јeднe концeртe сeзонe, сeдим са овако сјајном групом чeлиста који су ујeдно и вeлики пријатeљи.

 

Рођена 1997. године у Београду.

 

Са виолончелом се први пут сусреће 2005. године у Гроцкој, а затим од 2008. године уписује Школу за музичке таленте у Ћуприји, где након 9 година завршава виолончело у класи проф. Невене Бусарац.

 

Од малих ногу се веома активно бави концертном делатношћу, те као солиста, члан камерних и оркестарских ансамбала, наступа у земљи и иностранству.
Током свог досадашњег школовања освојила је велики број награда на републичким и међународним такмичењима, што као солиста, тако и са камерним ансамблима.

 

2016. године, уписује Факултет музичке уметности у Београду, у класи проф. Срђана Сретеновића.

 

Поред Београдске филхармоније, Тамара Ранковић је и редован члан Београдског камерног оркестра, оркестра Музикон, а хонорарно је радила у Позоришту на Теразијама као и Позоришту Madlenianum.

 

До сада је у оквиру мајсторских и оркестарских радионица сарађивала са великим бројем врсних уметника као што су: Роман Симовић, Стефан Миленковић, Артур Хорних, Данијел Гајс, Бруно Кампо, Гордан Николић, Габријел Фелц, Роберт Лакатош, и многим другима.