Languages

Petar Vucelić, druga oboa

Član od 2005.

 

Posebno sam ponosan na sve one drage lјude koji me okružuju, podržavaju i što sa njima delim svaki aspekt života, kao i na činjenicu da su porazi bili dobra škola i podstrek za ostvarenje cilјeva.

 

Ja sam oboista, što znači da živim u začaranom krugu negde između kvantne fizike, gimnastike i zanatlije sa nožem u ruci. Ponekad ni sam ne znam kako mi uspeva. Ne idem nedelјom u crkvu, ali idem subotom na pijacu, onu u Zemunu, kod Žike na tezgu. Živim za putovanja, uživam u muzici, a svoj mir nalazim na obali Dunava.

 

Biografija:

 

Petar Vucelić je diplomirao obou na FMU u Beogradu. Dobitnik je nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima. Za vreme studija bio je stipendista Omladinskog orkestra iz Bajrojta, Nemačko-Skandinavske omladinske filharmonije iz Berlina, Evropske omladinske filharmonije  iz Magdeburga. Usavršavao se na majstorskim kursevima Hansjerga Šelenbergera, Davida Valtera i Matijasa Bekera. Master studije završio je na Univerzitetu u Stavangeru (Norveška) u klasi prof. Šersti Dale. Za vreme studija u Stavangeru bio je honorarni član Simfonijskog orkestra iz Stavangera.

 

Od 2005. je stalni član Beogradske filharmonije na mestu druge oboe.