Languages

Петар Вуцелић, друга обоа

Члан од 2005.

 

Посебно сам поносан на све оне драге људе који ме окружују, подржавају и што са њима делим сваки аспект живота, као и на чињеницу да су порази били добра школа и подстрек за остварење циљева.

 

Ја сам обоиста, што значи да живим у зачараном кругу негде између квантне физике, гимнастике и занатлије са ножем у руци. Понекад ни сам не знам како ми успева. Не идем недељом у цркву, али идем суботом на пијацу, ону у Земуну, код Жике на тезгу. Живим за путовања, уживам у музици, а свој мир налазим на обали Дунава.

 

Биографија:

 

Петар Вуцелић је дипломирао обоу на ФМУ у Београду. Добитник је награда на републичким и савезним такмичењима. За време студија био је стипендиста Омладинског оркестра из Бајројта, Немачко-Скандинавске омладинске филхармоније из Берлина, Европске омладинске филхармоније  из Магдебурга. Усавршавао се на мајсторским курсевима Хансјерга Шеленбергера, Давида Валтера и Матијаса Бекера. Мастер студије завршио је на Универзитету у Ставангеру (Норвешка) у класи проф. Шерсти Дале. За време студија у Ставангеру био је хонорарни члан Симфонијског оркестра из Ставангера.

 

Од 2005. је стални члан Београдске филхармоније на месту друге обое.