Languages

Miroslav Pavlović, koncertmajstor

Član od 1997.

 

Posebno sam ponosan na to što sam kao koncertmajstor najbolјeg orkestra u Srbiji imao priliku da ostvarim nastupe sa nekim od najvećim umetnicima današnjice – Zubin Mehta, Maksim Vengerov i Julijan Rahlin samo su neki od njih. Ponosan sam i na to što sam dobitnik Oktobarske nagrade Beograda.

 

Ja sam čovek koji voli prvo i drugo pivo posle koncerta, pecanje i tekvondo. Da se igram sa decom i da gledam filmove.To je sve čega sam se setio.

 

Biografija:

 

Koncertmajstor Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović je rođen u Kragujevcu. Bio je učenik Škole za muzičke talente u Ćupriji, a potom student FMU u klasi Aleksandra Pavlovića. Godine 1999. promovisan je u koncertmajstora Beogradske filharmonije. Sarađivao je sa velikim umetnicima kao što su Zubin Mehta, Mihail Jurovski, Nikolaj Luganski, Miša Majski, Uroš Lajovic, Muhaj Tang i dr.

 

Veoma je aktivan i kao solista, te se ističu nastupi takve vrste sa matičnim orkestrom, kao i Orkestrom vojske Stanislav Binički, Srpskim kamernim orkestrom, zatim pijanistima Ivanom Pavlović, Bilјanom Gorunović, Katarinom Pipović i drugima.

 

Kamerna muzika mu je posebno važan i zastuplјen segment umetničkog stvaralaštva. Pavlović koncertira na mestu prve violine Gudačkog kvarteta Mokranjac, umetnički rukovodilac Okteta Beogradske filharmonije, prva violina gudačkog kvarteta Ars, saradnik mnogih kamernih sastava u Srbiji i šire. Kao kamerni muzičar sarađivao je sa Gordanom Nikiolićem, Jane Tomsen, Aleksandrom Šandorovim, Sandrom Belić, Ljilјanom Nestorovskom, Hagajem Šahamom i mnogim drugim.

 

Pavlović se bavi se pedagoškim radom na Akademiji umetnosti Novi Sad.