Languages

Мирослав Павловић, концертмајстор

Члан од 1997.

 

Посебно сам поносан на то што сам као концертмајстор најбољег оркестра у Србији имао прилику да остварим наступе са неким од највећим уметницима данашњице – Зубин Мехта, Максим Венгеров и Јулијан Рахлин само су неки од њих. Поносан сам и на то што сам добитник Октобарске награде Београда.

 

Ја сам човек који воли прво и друго пиво после концерта, пецање и теквондо. Да се играм са децом и да гледам филмове.То је све чега сам се сетио.

 

Биографија:

 

Концертмајстор Београдске филхармоније Мирослав Павловић је рођен у Крагујевцу. Био је ученик Школе за музичке таленте у Ћуприји, а потом студент ФМУ у класи Александра Павловића. Године 1999. промовисан је у концертмајстора Београдске филхармоније. Сарађивао је са великим уметницима као што су Зубин Мехта, Михаил Јуровски, Николај Лугански, Миша Мајски, Урош Лајовиц, Мухај Танг и др.

 

Веома је активан и као солиста, те се истичу наступи такве врсте са матичним оркестром, као и Оркестром војске Станислав Бинички, Српским камерним оркестром, затим пијанистима Иваном Павловић, Биљаном Горуновић, Катарином Пиповић и другима.

 

Камерна музика му је посебно важан и заступљен сегмент уметничког стваралаштва. Павловић концертира на месту прве виолине Гудачког квартета Мокрањац, уметнички руководилац Октета Београдске филхармоније, прва виолина гудачког квартета Арс, сарадник многих камерних састава у Србији и шире. Као камерни музичар сарађивао је са Горданом Никиолићем, Јане Томсен, Александром Шандоровим, Сандром Белић, Љиљаном Несторовском, Хагајем Шахамом и многим другим.

 

Павловић се бави се педагошким радом на Академији уметности Нови Сад.