Languages

Mihailo Samoran, drugi klarinet

Član od 2006.
 
Posebno sam ponosan što sam učestvovao u stvaranju ansambla Banda klarinetista koji postoji još od 1997. Diplomirao, specijalizirao i trenutno doktorira na FMU u Beogradu. Nastupao kao solista sa orkestrom FMU, Umetničkim ansamblom Stanislav Binički i Cameratom Serbicom.
 
Privatno sam prilično dosadan (mada ni ovo što je prethodno izloženo nije bogznakako uzbudlјivo). Volim  čitanje, vino i duge šetnje.
 
Biografija:
 
Mihailo Samoran je nakon završene MŠ Josip Slavenski u klasi prof. Predraga Stefanovića, diplomirao i specijalizirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ante Grgina. Trenutno je student doktorskih izvođačkih studija klarineta u klasi prof. Ante Grgina. Pohađao je majstorske kurseve profesora Jiržija Hlavača (Češka), Mišela Letjeka (Francuska) i Aleksandera Nojbauera (Austrija), kao i kurs kamerne muzike održan od strane ansambla Beč – Berlin koji čine solisti Bečke i Berlinske filharmonije. Dvostruki je finalista konkursa Jeunesses Musicales u Bukureštu 2002. i Beogradu 2012. godine.
 
Osim brojnih nastupa u renomiranim koncertnim prostorima Beograda, nastupao je i kao solista sa simfonijskim orkestrom Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane Stanislav Binički i orkestrom Camerata Serbica. Kao kamerni muzičar redovno nastupa sa ansamblom Balkanska kamerna akademija. Od sezone 2003/2004. godine bio je saradnik Beogradske filharmonije, a od sezone 2006/2007. godine je i njen stalni član.