Languages

Михаило Саморан, други кларинет

Члан од 2006.

Посебно сам поносан што сам учествовао у стварању ансамбла Банда кларинетиста који постоји још од 1997. Дипломирао, специјализирао и тренутно докторира на ФМУ у Београду. Наступао као солиста са оркестром ФМУ, Уметничким ансамблом Станислав Бинички и Cameratom Serbicom.

Приватно сам прилично досадан (мада ни ово што је претходно изложено није богзнакако узбудљиво). Волим  читање, вино и дуге шетње.

Биографија:
 
Михаило Саморан је након завршене МШ Јосип Славенски у класи проф. Предрага Стефановића, дипломирао и специјализирао на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Анте Гргина. Тренутно је студент докторских извођачких студија кларинета у класи проф. Анте Гргина. Похађао је мајсторске курсеве професора Јиржија Хлавача (Чешка), Мишела Летјека (Француска) и Александера Нојбауера (Аустрија), као и курс камерне музике одржан од стране ансамбла Беч – Берлин који чине солисти Бечке и Берлинске филхармоније. Двоструки је финалиста конкурса Jeunesses Musicales у Букурешту 2002. и Београду 2012. године.

Осим бројних наступа у реномираним концертним просторима Београда, наступао је и као солиста са симфонијским оркестром Факултета музичке уметности у Београду, Уметничким ансамблом Министарства одбране Станислав Бинички и оркестром Camerata Serbica. Као камерни музичар редовно наступа са ансамблом Балканска камерна академија. Од сезоне 2003/2004. године био је сарадник Београдске филхармоније, а од сезоне 2006/2007. године је и њен стални члан.