Languages

Marina Nenadović, prva flauta

Član od 1990.
 
Posebno sam ponosna što već 25 godina sviram kao prva flauta u orkestru Beogradske filharmonije.  Srećna što sam imala prilike da sarađujem, učim i sviram sa velikim muzičarima i dirigentima: Vladimirom Jurovskim, Zubinom Mehtom, Julijanom Rahlinom, Maksimom Vengerovim, Sretenom Krstićem, Aleksandrom Madžarom i mnogim drugima. Pamtim brojne solističke nastupe, kamerna muzika je moja velika lјubav, i, konačno, veliku sreću mi pruža rad sa mladim generacijama flautista.
 
Privatno volim mir i nemir, dobro društvo, sunce, Dunav, putovanja, šetnju, planine (vrhove!), more (u bilo kom obliku), dobar razgovor, uvek muziku, decu, knjigu, knjigu, knjigu, stvarno dobru kafu, tišinu, buku, lјude, muzeje i dobro vino.
 
Biografija:
 
Marina Nenadović je počela da uči flautu u klasi prof. Marije Graseli u Beogradu.  Potom odlazi u Nјujork gde je diplomirala i magistrirala na Mannes College of Music u klasi prof. Tomasa Najfingera.  Usavršavala se na seminarima eminentnih pedagoga Nikolea, Adorjana, Lardea, Beneta i drugih. Tokom studija je nastupala kao solista i kamerni muzičar u SAD-u i Kanadi.  Od 1989. godine je svirala na mestu prve flaute orkestra Opere i Baleta Narodnog Pozorišta, a od 1995. orkestra Beogradske filharnonije. Nastupa kao solista i izvodi solo repertoar za flautu svih epoha i to sa orkestrom Beogradske filharmonije, Niškim simfonijskim orkestrom, Stanislav Binički, kamernim orkestrom Ljubica Marić, Gudačima Svetog Đorđa, Simfonijeta Beograd.
 
Osnivač je i član Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije i trija Timbre (trio za flautu, violu i harfu) sa kojima beleži brojne nastupe na koncertima i festivalima u zemlјi i inostranstvu (ističe se nastup na Danu Muzike u Parizu) i organizuje uspešne seminare kamerne muzike. Nastupala je kao član Opere Madlenianum. Član je i ansambla Gradilište koji izvodi i promoviše savremenu muziku. Nastupala je na vodećim muzičkim festivalima u zemlјi, NOMUS-u, BEMUS-u, NIMUS-u, Tribini kompozitora, festivalu KoMA.  Intenzivno se bavi pedagoškim radom i trenutno radi u Srednjoj muzičkoj školi Josif Marinković u Beogradu.