Languages

Марина Ненадовић, прва флаута

Члан од 1990.

Посебно сам поносна што већ 25 годинa свирам као прва флаута у оркестру Београдске филхармоније.  Срећна што сам имала прилике да сарађујем, учим и свирам са великим музичарима и диригентима: Владимиром Јуровским, Зубином Мехтом, Јулијаном Рахлином, Максимом Венгеровим, Сретеном Крстићем, Александром Маџаром и многим другима. Памтим бројне солистичке наступе, камерна музика је моја велика љубав, и, коначно, велику срећу ми пружа рад са младим генерацијама флаутиста.

Приватно волим мир и немир, добро друштво, сунце, Дунав, путовања, шетњу, планине (врхове!), море (у било ком облику), добар разговор, увек музику, децу, књигу, књигу, књигу, стварно добру кафу, тишину, буку, људе, музеје и добро вино.

Биографија:

Марина Ненадовић је почела да учи флауту у класи проф. Марије Грасели у Београду.  Потом одлази у Њујорк где је дипломирала и магистрирала на Mannes College of Music у класи проф. Томаса Најфингера.  Усавршавала се на семинарима еминентних педагога Николеа, Адорјана, Лардеа, Бенета и других. Током студија је наступала као солиста и камерни музичар у САД-у и Канади.  Од 1989. године је свирала на месту прве флауте оркестра Опере и Балета Народног Позоришта, а од 1995. оркестра Београдске филхарноније. Наступа као солиста и изводи соло репертоар за флауту свих епоха и то са oркестром Београдске филхармоније, Нишким симфонијским оркестром, Станислав Бинички, камерним оркестром Љубица Марић, Гудачима Светог Ђорђа, Симфонијета Београд.

Оснивач је и члан Дувачког квинтета Београдске филхармоније и трија Timbre (трио за флауту, виолу и харфу) са којима бележи бројне наступе на концертима и фестивалима у земљи и иностранству (истиче се наступ на Дану Музике у Паризу) и организује успешне семинаре камерне музике. Наступала је као члан Опере Мадленианум. Члан је и ансамбла Градилиште који изводи и промовише савремену музику. Наступала је на водећим музичким фестивалима у земљи, НОМУС-у, БЕМУС-у, НИМУС-у, Трибини композитора, фестивалу КоМА.  Интензивно се бави педагошким радом и тренутно ради у Средњој музичкој школи Јосиф Маринковић у Београду.