Languages

Kristof Jan, vođa

Član BGF od 2020. godine.

 

Ponosan sam što sam član jednog vrhunskog i izrazito strastvenog  ansambla kao što je Beogradska filharmonija u kojoj je svako bezuslovno spreman da da sve od sebe na svakom koncertu. 

 

Dane bez instrumenta najviše volim da provedem u prirodi sa porodicom i biciklom. Volim kuvanje i ne samo nemačko pivo! 

 

Violončelista, rođen u Erfurtu (Nemačka) 1977.godine. Diplomirao je i završio postdiplomske studije na Visokoj školi za muziku Franc List u Vajmaru (Nemačka) u klasi profesora Brunharda Bemea. Usavršavao se kod profesora Bogumila Karakonova, Gerharda Mantela, Peter Lajzenganga, Kristofa Ritera, Tobijasa Kunea, Jerga Volfganga Jana, Jirgena Volfa, Štefana Forka (kvartet Fogler) i Ulriha Beeca (trio ABEGG).

 

Profesionalnu muzičku karijeru započeo je 2000.godine kao praktikant orkestra Štatskapele  u Vajmaru, a zatim je bio angažovan u Simfonijskom orkestru Erfurta, Kamernim filharmonijskim orkestrom iz Kelna, i kao vođa grupe violončela orkestra Loh-orchester Sondershausen.

 

Od 2009. do 2021.godine radio je kao tuti violončelista i vođa grupe violončela u orkestru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, zamenik vođe violončela Vojvođanskog simfonijskog orkestra a nastavlja da sarađuje sa Kamernim filharmonijskim orkestrom iz Kelna kao solo violončelista i solista na turnejama. Stalni je član orkestra Camerata Novi Sad.

 

Kristof Mihael Vilhelm Jan koncertira kako u regionu tako i širom Nemačke, Velike Britanije i Irske, Australije, Španije, Francuske kao solista, solo violončelista i član kamernih ansambala i orkestara.