Languages

Кристоф Јан, вођа

Члан БГФ од 2020. године.

 

Поносан сам што сам члан једног врхунског и изразито страственог  ансамбла као што је Београдска филхармонија у којој је свако безусловно спреман да да све од себе на сваком концерту. 

 

Дане без инструмента највише волим да проведем у природи са породицом и бициклом. Волим кување и не само немачко пиво! 

 

Виолончелиста, рођен у Ерфурту (Немачка) 1977.године. Дипломирао је и завршио постдипломске студије на Високој школи за музику Франц Лист у Вајмару (Немачка) у класи професора Брунхарда Бемеа. Усавршавао се код професора Богумила Караконова, Герхарда Мантела, Петер Лајзенганга, Кристофа Ритера, Тобијаса Кунеа, Јерга Волфганга Јана, Јиргена Волфа, Штефана Форка (квартет Фоглер) и Улриха Бееца (трио ABEGG).

 

Професионалну музичку каријеру започео је 2000.године као практикант оркестра Штатскапеле  у Вајмару, а затим је био ангажован у Симфонијском оркестру Ерфурта, Камерним филхармонијским оркестром из Келна, и као вођа групе виолончела оркестра Loh-orchester Sondershausen.

 

Од 2009. до 2021.године радио је као тути виолончелиста и вођа групе виолончела у оркестру Српског народног позоришта у Новом Саду, заменик вође виолончела Војвођанског симфонијског оркестра а наставља да сарађује са Камерним филхармонијским оркестром из Келна као соло виолончелиста и солиста на турнејама. Стални је члан оркестра Camerata Нови Сад.

 

Кристоф Михаел Вилхелм Јан концертира како у региону тако и широм Немачке, Велике Британије и Ирске, Аустралије, Шпаније, Француске као солиста, соло виолончелиста и члан камерних ансамбала и оркестара.