Languages

Ivana Uzelac, vođa

Član od septembra 2012.
 
Posebno sam ponosna na entuzijazam i lјubav prema muzici. Ponosna sam što sam, posle više godina rada u različitim simfonijskim i kamernim ansamblima, postala zamenik vođe viola u orkestru Beogradske filharmonije.
 
Ja sam strastveni čitač i ne mogu da živim u tišini – muzika je uvek oko mene, bilo da je izvodim ili samo uživam slušajući je. Volim da gledam fudbal, na radost mog muža. Kada mi vreme dozvoli, dobar mjuzikl bih uvek poslušala, kao i neki dobar triler. Ponosna sam mama dvoje mališana, koji su rano krenuli muzičkim stopama.
 
Biografija:
 
Ivana Uzelac je rođena u Beogradu 1977. godine. Violu počinje da uči u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi prof. Pante Veličkovića. Školovanje nastavlјa u Novom Sadu, na Akademiji umetnosti gde je i diplomirala 2000. godine u klasi prof. Lasla Horvata i prof. Dušice Polovine. Tokom studija bila je član orkestra Camerata Academica pod upravom violončeliste Ištvana Varge. Bila je član Simfonijete i Srpskog kamernog orkestra.
 
Od 1997. do 2005. nastupala je kao solo viola orkestra Kralјevski gudači Svetog Đorđa pod upravom Sretena Krstića, sa kojim je ostvarila brojne turneje po Nemačkoj, Italiji, Grčkoj, Mađarskoj, Austriji, Norveškoj i republikama bivše Jugoslavije. Od 2000. do 2012. godine je bila angažovana na mestu zamenika vođe viola u Simfonijskom orkestru RTS-a. Angažovana je i u operskoj kući Madlenianum, Pozorištu na Terazijama i Wonder strings kvartetu. Član Beogradske filharmonije je od septembra 2012. godine, na poziciji zamenika vođe viola.