Languages

Dušica Mladenović

Član od marta 2011.
 
Angažovana sam kao profesor violine u MŠ „Petar Konjović“ i posebno sam ponosna na svoje izuzetno talentovane đake, koji na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima osvajaju značajna priznanja i nagrade.

 

Ja sam:

 

dobrodušna, inteligentna, pozitivna, društvena i ambiciozna – po Mariji;

 

otvorena, energična, inicijativna, tvrdoglava i zabavna – po Ivani;

 

stroga, uporna, pouzdana, velikodušna i principijelna – po Bojani;

 

požrtvovana, intelektualac, nesebična, pravedna i prijatelј – po Zorani;

 

talentovana, darežlјiva, pažlјiva, bistra i vaspitana – po Peđi;

 

a vi sami odaberite kome ćete verovati! 😉
 
Biografija:

 

Počela da svira violinu sa šest godina u Školi za muzičke talente u Ćupriji, završila srednju muzičku školu „Dr. Vojislav Vučković“ u Beogradu u klasi prof. Rankice Oršolić. Diplomirala je 2005. god. i magistrirala 2010. god. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Dejana Mihailovića. Dobitnik nagrada na domaćim takmičenjima i priznanja Univerziteta u Novom Sadu za postignut izuzetni uspeh tokom školovanja. Bila je stipendista Fonda za mlade talente i učestvovala na Međunarodnom omladinskom festivalu u Bajrojtu više puta.

 

Kao koncertmajstor Nemačko-skandinavskog omladinskog orkestra svirala je 2007. god. u Berlinu. Kao orkestarski i kamerni muzičar imala je više od 130 nastupa u Srbiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Turskoj, Holandiji itd. Održala je veliki broj solističkih koncerata. Kao kamerni muzičar učestvovala je na koncertima povodom obeležavanja jubileja 100 godina od rođenja Ljubice Marić i 155 godina od rođenja Josifa Marinkovića, na autorskim koncertima Dušana Radića i u okviru festivala kao što su BEMUS, „Mokranjčevi dani“, „Tribina kompozitora“, „Prolećni festival kamerne muzike“, „A fest“ i festival mladih kompozitora „Koma“. Od 2005. do 2011. bila je član BGO „Dušan Skovran“ i gostujući je član „Žebelјan“ orkestra. Angažovana je kao profesor violine u MŠ „Petar Konjović“ i posebno ponosna na svoje izuzetno talentovane đake, koji na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima osvajaju značajna priznanja i nagrade.