Languages

Душица Младеновић

Члан од марта 2011.

Ангажована сам као професор виолине у МШ „Петар Коњовић“ и посебно сам поносна на своје изузетно талентоване ђаке, који на многим домаћим и међународним такмичењима освајају значајна признања и награде.

 

Ја сам:

 

добродушна, интелигентна, позитивна, друштвена и амбициозна – по Марији;

 

отворена, енергична, иницијативна, тврдоглава и забавна – по Ивани;

 

строга, упорна, поуздана, великодушна и принципијелна – по Бојани;

 

пожртвована, интелектуалац, несебична, праведна и пријатељ – по Зорани;

 

талентована, дарежљива, пажљива, бистра и васпитана – по Пеђи;

 

а ви сами одаберите коме ћете веровати! 😉

 

Биографија:

 

Почела да свира виолину са шест година у Школи за музичке таленте у Ћуприји, завршила средњу музичку школу „Др. Војислав Вучковић“ у Београду у класи проф. Ранкице Оршолић. Дипломирала је 2005. год. и магистрирала 2010. год. на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Дејана Михаиловића. Добитник награда на домаћим такмичењима и признања Универзитета у Новом Саду за постигнут изузетни успех током школовања. Била је стипендиста Фонда за младе таленте и учествовала на Међународном омладинском фестивалу у Бајројту више пута.

 

Као концертмајстор Немачко-скандинавског омладинског оркестра свирала је 2007. год. у Берлину. Као оркестарски и камерни музичар имала је више од 130 наступа у Србији, Хрватској, Француској, Немачкој, Турској, Холандији итд. Одржала је велики број солистичких концерата. Као камерни музичар учествовала је на концертима поводом обележавања јубилеја 100 година од рођења Љубице Марић и 155 година од рођења Јосифа Маринковића, на ауторским концертима Душана Радића и у оквиру фестивала као што су БЕМУС, „Мокрањчеви дани“, „Трибина композитора“, „Пролећни фестивал камерне музике“, „А фест“ и фестивал младих композитора „Кома“. Од 2005. до 2011. била је члан БГО „Душан Сковран“ и гостујући је члан „Жебељан“ оркестра. Ангажована је као професор виолине у МШ „Петар Коњовић“ и посебно поносна на своје изузетно талентоване ђаке, који на многим домаћим и међународним такмичењима освајају значајна признања и награде.