Languages

Andrijana Aćimović, druga flauta

Andrijana Aćimović je rođena 1993. godine u Užicu.

 

Osnovne studije je upisala 2013. godine na Muzičkoj akademiji u Majncu u klasi profesora Dejana Gavrića. 

 

U toku svojih osnovnih studija se, pored usavršavanja na modernoj flauti, intenzivno bavila i sviranjem barokne traverzo flaute u klasi profesorke Suzane Kajzer.

 

Sarađivala je sa renomiranim profesorima i solistima kao što su Sara Luvijon, Tomas Rihter, Maksans Lariju, Štefani Vinker, Nataša Marić, itd.

 

Master studije upisuje 2017. godine na Muzičkoj akademiji u Hamburgu u klasi profesora Jurgena Franca.  Imala je priliku da nastupa sa nizom simfonijskih i kamernih orkestara u Majncu, Visbadenu, Hanau, Koblencu, Frankfurtu, Hamburgu, itd. U koncertnoj sezoni 2015/16 je bila zaposlena na poziciji druge flaute u Državnom simfonijskom orkestru u Majncu u Nemačkoj. U narednoj sezoni je u istoj filharmoniji bila angažovana kao honorarni saradnik. U toku svog školovanja je bila više puta nagrađivana na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. 

 

Od 2018. godine je stipendista Jehudi Menjuhinove fondacije „Yehudi Menuhin Live Music Now“ u okviru koje aktivno nastupa sa više kamernih sastava. U istoj godini je odlikovana stipendijom za nadarene studente od strane Ministarstva za nauku grada Hamburga.

 

Od novembra 2021. je zaposlena na poziciji druge flaute sa pikolom u Beogradskoj filharmoniji.