Languages

Андријана Аћимовић, другa флаутa

Андријана Аћимовић је рођена 1993. године у Ужицу.

 

Основне студије је уписала 2013. године на Музичкој академији у Мајнцу у класи професора Дејана Гаврића. 

 

У току својих основних студија се, поред усавршавања на модерној флаути, интензивно бавила и свирањем барокне траверзо флауте у класи професорке Сузане Кајзер.

 

Сарађивала је са реномираним професорима и солистима као што су Сара Лувијон, Томас Рихтер, Максанс Ларију, Штефани Винкер, Наташа Марић, итд.

 

Мастер студије уписује 2017. године на Музичкој академији у Хамбургу у класи професора Јургена Франца.  Имала је прилику да наступа са низом симфонијских и камерних оркестара у Мајнцу, Висбадену, Ханау, Кобленцу, Франкфурту, Хамбургу, итд. У концертној сезони 2015/16 је била запослена на позицији друге флауте у Државном симфонијском оркестру у Мајнцу у Немачкој. У наредној сезони је у истој филхармонији била ангажована као хонорарни сарадник. У току свог школовања је била више пута награђивана на националним и интернационалним такмичењима. 

 

Од 2018. године је стипендиста Јехуди Мењухинове фондације „Yehudi Menuhin Live Music Now“ у оквиру које активно наступа са више камерних састава. У истој години је одликована стипендијом за надарене студенте од стране Министарства за науку града Хамбурга.

 

Од новембра 2021. је запослена на позицији друге флауте са пиколом у Београдској филхармонији.