Languages

Aleksandar Radulović, udaraljke

Član od 1.1.2010.

 

Posebno sam ponosan na energiju koju moje kolege i ja nesebično prenosimo svakog petka publici Beogradske filharmonije. I ponosan sam što Beogradska filharmonija značajno menja poimanje umetnosti u Srbiji.

 

Ja sam onaj koji svira u 800 litara vode, u felne, olovne ploče, neobične instrumente, imitira ptice, fosile, prirodne nepogode. Ja sam onaj koji zviždi, lupa, skače. Nije mi strano ni gutanje vatre, žongliranje i slično. Ja ritmom dočaravam od španske kafane do bečke dvorane.

 

Biografija:

 

Aleksandar Radulović je diplomirao je 1999. godine, na teoretskom odseku SMŠ Mokranjac. Uporedo je upisao i Odsek za udaralјke  u muzičkoj školi Petar Konjović. Godine 2004. diplomirao je u klasi prof. S. Jovića i I. Marjanovića, a 2009. godine diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi M. Karlovića i S. Palačkovića. Honorarni član Beogradske filharmonije postao je 2005, a od 2009. godine je stalno zaposlen u ovom orkestru. U periodu od 2008. do 2009. radio je na mestu timpanste Crnogorskog simfonijskog orkestra. Dobitnik je više nagrada saveznih i republičkih takmičenja, kao i laureata Republičkog takmičenja učenika muzičkih i baletskih škola. Pored angažmana u Beogradskoj filharmoniji, radi kao honorani član orkestara Radiotelevizije Srbije, Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i kamerne opere Madlenianum. Pored klasične orkestarske muzike, Radulović aktivno nastupa kao član mnogih ansambala zabavne muzike kao multi-perkusionista. Kao solista sa Beogradskom filharmonijom nastupio je u sezoni 2012/13, u okviru ciklusa Bizarrte izveo je Koncertni komad za doboš i orkestar, A. Mesona.