Languages

Александар Радуловић, удараљке

Члан од 1.1.2010.

 

Посебно сам поносан на енергију коју моје колеге и ја несебично преносимо сваког петка публици Београдске филхармоније. И поносан сам што Београдска филхармонија значајно мења поимање уметности у Србији.

 

Ја сам онај који свира у 800 литара воде, у фелне, оловне плоче, необичне инструменте, имитира птице, фосиле, природне непогоде. Ја сам онај који звижди, лупа, скаче. Није ми страно ни гутање ватре, жонглирање и слично. Ја ритмом дочаравам од шпанске кафане до бечке дворане.

 

Биографија:

 

Александар Радуловић је дипломирао је 1999. године, на теоретском одсеку СМШ Мокрањац. Упоредо је уписао и Одсек за удараљке  у музичкој школи Петар Коњовић. Године 2004. дипломирао је у класи проф. С. Јовића и И. Марјановића, а 2009. године дипломирао је на Музичкој академији у Београду, у класи М. Карловића и С. Палачковића. Хонорарни члан Београдске филхармоније постао је 2005, а од 2009. године је стално запослен у овом оркестру. У периоду од 2008. до 2009. радио је на месту тимпансте Црногорског симфонијског оркестра. Добитник је више награда савезних и републичких такмичења, као и лауреата Републичког такмичења ученика музичких и балетских школа. Поред ангажмана у Београдској филхармонији, ради као хонорани члан оркестара Радиотелевизије Србије, Народног позоришта у Београду, као и камерне опере Мадленианум. Поред класичне оркестарске музике, Радуловић активно наступа као члан многих ансамбала забавне музике као мулти-перкусиониста. Као солиста са Београдском филхармонијом наступио је у сезони 2012/13, у оквиру циклуса Bizarrte извео је Концертни комад за добош и оркестар, А. Месона.