09/12/21

Najveseliji nastupi Beogradske filharmonije, čuveni novogodišnji koncerti, zakazani su za 24. i 25. decembar 2021. godine od 20č na Kolarcu. Filharmonija priprema specijalni „Muzički bazar“ pod upravom dirigenta Danijela Rajskina, a kao specijalni gost nastupa Kari Kriku, atrakcija na klarinetu.

Dugo očekivana vest obradovaće mnoge koji se nedeljama unazad raspituju za atraktivne filharmonijske nastupe. Ovoga puta Filharmonija priprema „Muzički bazar“, idealan za sve koji su se zaželeli putovanja i novogodišnjih koncerata. Kao na pravom bazaru, Beogradska filharmonija nudi šarenilo muzičkih kultura sa različitih meridijana, pa će praznična atmosfera biti uz zvuke jevrejskog klezmera, arapske longe, portugalskog folklora zajedno sa veselim numerama klasične literature.

Specijalni gost novogodišnjih koncerata je Kari Kriku, virtuoz na klarientu čiji nastupi podižu na noge publiku po celom svetu. Pionir u izvođenju i promociji savremene muzike, Kari Kriku je poznat po neobičnoj i atraktivnoj interpretaciji, a beogradska publika će ga slušati pod upravom starog znanca, Danijela Rajskina, glavnog gostujućeg dirigenta Beogradske filharmonije.

Uvek drugačiji, neobični, veseli ili burleskni, novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije su godinama među najtraženijim nastupima u sezoni. Filharmonija je do sada svirala disko, pravila muzičke cirkuse, pozivala na ples… Za ovogodišnji „Muzički bazar“ ulaznice su u prodaji od 13. decembra na filharmonijskoj blagajni kao i onlajn po ceni od 1000, 1200 i 1500 dinara.

Na novogodišnje koncerte primenjivaće se pravila sezone 2021/22. Prisustvo koncertima je moguće isključivo uz: potvrdu o potpunoj vakcinaciji; potvrdu o preležanoj infekciji izazvanoj virusom Kovid-19; potvrdu o negativnom PCR testu na Kovid-19, (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati).