09/12/21

Највеселији наступи Београдске филхармоније, чувени новогодишњи концерти, заказани су за 24. и 25. децембар 2021. године од 20ч на Коларцу. Филхармонија припрема специјални „Музички базар“ под управом диригента Данијела Рајскина, а као специјални гост наступа Кари Крику, атракција на кларинету.

Дуго очекивана вест обрадоваће многе који се недељама уназад распитују за атрактивне филхармонијске наступе. Овога пута Филхармонија припрема „Музички базар“, идеалан за све који су се зажелели путовања и новогодишњих концерата. Као на правом базару, Београдска филхармонија нуди шаренило музичких култура са различитих меридијана, па ће празнична атмосфера бити уз звуке јеврејског клезмера, арапске лонге, португалског фолклора заједно са веселим нумерама класичне литературе.

Специјални гост новогодишњих концерата је Кари Крику, виртуоз на клариенту чији наступи подижу на ноге публику по целом свету. Пионир у извођењу и промоцији савремене музике, Кари Крику је познат по необичној и атрактивној интерпретацији, а београдска публика ће га слушати под управом старог знанца, Данијела Рајскина, главног гостујућег диригента Београдске филхармоније.

Увек другачији, необични, весели или бурлескни, новогодишњи концерти Београдске филхармоније су годинама међу најтраженијим наступима у сезони. Филхармонија је до сада свирала диско, правила музичке циркусе, позивала на плес… За овогодишњи „Музички базар“ улазнице су у продаји од 13. децембра на филхармонијској благајни као и онлајн по цени од 1000, 1200 и 1500 динара.

На новогодишње концерте примењиваће се правила сезоне 2021/22. Присуство концертима је могуће искључиво уз: потврду о потпуној вакцинацији; потврду о прележаној инфекцији изазваној вирусом Ковид-19; потврду о негативном ПЦР тесту на Ковид-19, (не старији од 72 сата) или брзи антигенски тест (не старији од 48 сати).