14/04/21

Beogradska filharmonija najavljuje koncerte kamerne muzike u četvrtak i petak 15. i 16. aprila (Sala BGF, 19 č). Nastupa petoro filharmoničara koji će premijerno izvesti Kvintet Žana Krasa, a na programu su još dela Ibera i Mocarta.

Flautistkinja Ana Kaličanin, violinistkinja Miljana Popović Materni, violistkinja Ivana Uzelac, violončelista Pavle Popović i harfistinja Milana Zarić nastupaju prvi put zajedno i premijerno izvode Kvintet francuskog kompozitora Žana Krasa koji je napisan 1930. godine. Kvintet je plesnog karaktera i posebno je interesantno prisustvo harfe što nije toliko uobičajeno u kamernoj muzici.

“U ovoj neobičnoj sezoni ima dobrih iznenađenja – nas petoro koji sviramo tolike godine u orkestru, sada prvi put imamo priliku da nastupamo u okviru kvinteta. Radujemo se drugačijem muzičkom druženju kao i koncertnim danima kada sa našom publikom delimo muziku i sreću”, kaže Miljana Popović Materni, violinistkinja.

Pored Krasove kompozicije, publika će imati priliku da čuje Iberov Trio za flautu, violinu i harfu koji evocira atmosferu Pariza prve polovine 20. veka, kao i Mocartov Kvartet za flautu, violinu, violu i violončelo.